s
Kombu Bekijk groter

Kombu

827635

Merk: Terrasana

Inhoud: 50g

Knmp_code:

Kombu (laminaria sp.) groeit in helder diepzee water en kan wel 10 m lang worden.

Meer details

€6.29

Merk Terrasana
Inhoud 50g
Knmp_code

Terrasana Kombu

Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.  In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.

Ingredienten
Kombu
Kan sporen bevatten van schaaldieren, weekdieren en vis

Voedingswaarde per 100 g
Energie 870 kJ / 209 kcal
Vet totaal 3 g
Vet verzadigd 1.1 g 
Koolhydraten totaal 21.5 g
Suikers 0 g
Voedingsvezel 32.7 g
Eiwit totaal 7.8 g
Zout 6.6 g
Jodium 232700 µg
Natrium 2586 mg

Gebruik
Kook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami. Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1 strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de koelkast.

Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).

Distributeur
TerraSana 
Waaier 10
2451 VV Leimuiden

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Kombu

Kombu

Kombu (laminaria sp.) groeit in helder diepzee water en kan wel 10 m lang worden.

Schrijf uw recensie