s
Easy iron 20 mg complex Bekijk groter

Easy iron 20 mg complex

953976

Inhoud: 50ca

Merk: Terranova

Knmp_code: 17257573

Terranova Easy Iron Complex

Meer details

€14.55

Inhoud 50ca
Merk Terranova
Knmp_code 17257573

Terranova Easy Iron Complex

- Geen vulstoffen, bindmiddelen of andere hulpstoffen
- Geschikt voor vegetariërs en veganisten

* Biedt 20 mg IJZER als bisglycinaatchelaat* [Ferrochel™], wetenschappelijk bewezen de best opneembare vorm.
* IJZER bisglycinaat is de minst waarschijnlijke vorm die
gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaakt, wat wel wordt geassocieerd met andere vormen van ijzer (vooral constipatie).
* Bevat een op maat samengesteld MAGNIFOOD COMPLEX, een blend van synergetische, voedingsrijke plantaardige hele ingrediënten die de absorptie en functie van ijzer ondersteunt. Daarbij biedt het complex ook oxidatieve bescherming.

IJzertekort wordt erkend als het meest voorkomende tekort in de wereld met naar schatting 2 miljard mensen die gediagnosticeerd zijn met bloedarmoede (volgens de Wereldgezondheidsorganisatie). 

Voor deze personen is ijzer in aanvullende vorm noodzakelijk, echter kunnen ijzersupplementen vaak problematisch zijn. Anorganisch ijzer is moeilijk te verteren, heeft een lage biologische beschikbaarheid en kan maagklachten veroorzaken.

TERRANOVA EASY IRON levert 20mg ijzer als bisglycinaatchelaat* (Ferrochel™), een uniek ijzerproduct
gemaakt door ijzer te binden aan twee organische glycinemoleculen. Het resultaat is een chelaat met een kleine moleculaire grootte die zorgt voor een optimale absorptie en minder maagklachten.

Studies tonen aan dat ijzerbisglycinaatchelaat niet geassocieerd wordt met gastro-intestinale bijwerkingen (misselijkheid, constipatie) wat wel het geval is bij
de meeste andere vormen van ijzer. Onderzoek heeft aangetoond dat de biologische beschikbaarheid superieur is, zelfs in de mate dat de absorptie niet wordt belemmerd door tannines en fytaten in voeding (die ijzer absorptie belemmeren).

TERRANOVA EASY IRON bevat ook een antioxidantrijke basis in de vorm van MAGNIFOOD. De ingrediënten werken niet alleen synergetisch om de opname en het gebruik van ijzer te verbeteren en aan te vullen, maar bieden ook een waardevolle bescherming tegen mogelijke oxidatieve schade die kan optreden bij langdurig gebruik van ijzersuppletie.

Kernwaarden Terranova

Waar zijn de capsules van gemaakt?
De capsules van Terranova zijn volledig plantaardig. Ze zijn namelijk van hydroxypropyl methylcellulose, afkomstig van houtpulp en door ons lichaam minstens zo snel oplosbaar als gelatine.

Kan ik als vegetariër of veganist Terranova voedingssuppletie gebruiken?
Ja. Terranova’s gehele lijn aan voedingssupplementen is volledig veganistisch, dus ook vegetarisch. Ook eventueel nieuw komende producten zullen volledig veganistisch zijn.

Bevatten de producten van Terranova additieven?
Nee. Terranova’s producten zijn volledig vrij van smaakstoffen, kleurstoffen, vulstoffen, bindmiddelen of andere additieven. Dit onderstreept de diepe betrokkenheid van Terranova’s ontwikkelaar Stephen Terrass bij de kwaliteit van de producten én bij u als eindgebruiker.

Wat betekent (het logo) MagniFood op de Terranova producten?
MagniFood is Terranova’s overkoepelende naam voor verschillende ingrediënten samen, zoals de gewassen, fruit en kruiden. Elk product heeft echter een andere samenstelling qua gewassen, groenten, fruit en kruiden. Deze samenstelling is met zorg geselecteerd en maakt dat Terranova’s producten een meer effectieve uitwerking hebben, zoals het verbeteren van absorptie, biologische beschikbaarheid, functie en effect van de voedingsstoffen in het product. 

Wat betekent (het logo) Phytofresh op de Terranova producten?
PhytoFresh op Terranova’s producten betekent dat de gewassen, groenten, fruit en kruiden vers zijn gevriesdroogd.

Terranova’s ingrediënten komen voornamelijk van de gecertificeerde boerderij; Eclectic Instituut. Hier worden de ingrediënten op piekniveaus geoogst met de hand, om vervolgens te worden gevriesdroogd. Piekniveau wil zeggen, dat planten eerst volledig volgroeid zijn, alvorens men ze van het land haalt. Dit gebeurt met de hand, zodat de planten intact blijven en niet worden beschadigd door machines. Vervolgens worden de planten binnen het uur gevriesdroogd. Dit betekent dat alle vloeistoffen, het water, eruit wordt gesublimeerd. Zo houdt men alleen de complexe structuur van de plant over, dus met vitaminen en mineralen. Door dit proces toe te passen blijft de prachtige, voedzame structuur van de plant langer behouden én hoeft het enkel licht gemalen te worden tot poeder.

- IJzer draagt bij aan een normale cognitieve functie.
- IJzer draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme.
- IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.
- IJzer draagt bij aan normaal zuurstoftransport in het lichaam.
- IJzer draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
- IJzer draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid en moeheid.
- IJzer heeft een rol in het celdelingsproces.

Samenstelling per capsule:

  % EC ADH*
MAGNIFOOD complex 275mg
     
Bestaande uit:    
Rozenbottel 100mg  
Gestabiliseerde rijstzemelen 100mg  
Groen gerstegras 50mg   
Acaibessen (vers gevriesdroogd) 25mg  
     
Plantaardige Capsule 95mg
IJzer (niet-constiperend)** 20mg 143
     
Plantaardige Capsule 236mg
Lariksboom Arabinogalactaan 2.75mg

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid door de EU
**IJzer bisglycinaat wordt doorgaans niet geassocieerd met zowel constiptatie als problemen met de stoelgang (wat af en toe voorkomt als gevolg van het slikken van een ijzersupplement. 

Ingredienten
Rozenbottel, Gestabiliseerde rijstzemelen, Groen gerstegras, Acaibessen (vers gevriesdroogd), Plantaardige Capsule, IJzer (niet-constiperend), Plantaardige Capsule, Lariksboom Arabinogalactaan

Gebruik
Volwassenen: 1 capsule per dag tijdens de maaltijd innemen. 

Op een koele, droge plaats bewaren.
Niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, tenzij op advies van een deskundige.
Bij gebruik naast voorgeschreven medicatie, een deskundige raadplegen alvorens dit product te gebruiken.

Distributeur
Holland Pharma
Bosberg 41
7271 LE  Borculo

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Easy iron 20 mg complex

Easy iron 20 mg complex

Terranova Easy Iron Complex

Schrijf uw recensie