s
Compressiekous wit XL Bekijk groter

Compressiekous wit XL 29 - 33 cm

896758

Merk: Solvacare

Inhoud: 1paar

Knmp_code:

​De compressiekousen van SolvaCare zijn ontwikkeld in 2008 door een team van vasculaire wetenschappers en vaatchirurgen van het London University College, gebruikmakend van nieuwe technische inzichten.

Meer details

€10.95

Merk Solvacare
Inhoud 1paar
Knmp_code


De compressiekousen van SolvaCare zijn ontwikkeld in 2008 door een team van vasculaire wetenschappers en vaatchirurgen van het London University College, gebruikmakend van nieuwe technische inzichten.

De kousen zijn voorzien van een drukprofiel dat zorgt voor een betere doorstroming van het bloed in de onderbenen. En met slechts vier maten is er voor bijna iedereen een compressiekous beschikbaar die een goed drukverloop van enkel tot kuit garandeert.

Hoe werken de kousen?
Het hart pompt bloed door ons lichaam. Op de weg naar de benen geeft het zuurstof af aan spieren en organen. Op de weg terug verzamelt het bloed afvalstoffen om af te voeren. Als je veel stilzit of juist lang moet staan, heeft je circulatie moeite om het bloed goed te begeleiden in z’n weg naar boven, tegen de zwaartekracht in. In dat geval helpt het dragen van deze compressiekousen. Bovendien stimuleren ze het lymfesysteem, waardoor er in de enkels minder vocht wordt vastgehouden.

Vermoeid of zwaar gevoel
De SolvaCare compressiekousen werken effectief doordat ze zijn voorzien van een specifiek drukprofiel. Dit profiel zorgt dat de doorstroming van het bloed in het been wordt verbeterd. De druk van de kous op het been is hoger bij de enkel en neemt af in de richting van de knie. Op deze manier wordt het bloed ‘geholpen’ in de terugstroom door het been. En dat is precies waar mensen met vermoeide benen, spataderen en gezwollen enkels baat bij hebben en wat een vermoeid of zwaar gevoel in de benen tegengaat.

Wetenschappelijk onderzoek
De compressiekousen van SolvaCare maken gebruik van het wetenschappelijk bewezen drukprofiel, gebaseerd op het onderzoek van professor dokter Irwin Sigel. Hij heeft in 1975 wetenschappelijk aangetoond dat dit profiel de doorbloeding van het been in de dieper gelegen aderen optimaal bevorderd. In 1980 is dit nog eens bevestigd door onderzoek van de Britse wetenschappers Lawrence en Kakkar. Bij medische compressiekousen wordt gesproken over millimeter kwikdruk (mmHg). De druk op de enkel is 18 mmHg, de druk op de kuit is 14 mmHg.

4 verschillende maten
Uniek aan de compressiekousen van SolvaCare is dat dit optimale drukprofiel voor bijna alle mensen beschikbaar is door het onderscheid in slechts vier verschillende maten. De maat is eenvoudig te bepalen door de omvang van de enkel te meten en garandeert daardoor de juiste werking van de compressiekous.

Strenge richtlijnen
De compressiekousen van SolvaCare voldoen aan de strenge NICE richtlijnen voor het gebruik van medische hulpmiddelen van de Engelse overheid.

 

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Compressiekous wit XL 29 - 33 cm

Compressiekous wit XL 29 - 33 cm

​De compressiekousen van SolvaCare zijn ontwikkeld in 2008 door een team van vasculaire wetenschappers en vaatchirurgen van het London University College, gebruikmakend van nieuwe technische inzichten.

Schrijf uw recensie