Fermented black garlic 300mg
Fermented Black Garlic (FBG22) 300 mgOntvanger :
* Verplichte velden
of Annuleer
942876
Merk: Terranova
Inhoud: 50vc
Knmp_code: 17257662
€28.75
Beschikbaarheid:
Dit product wordt niet los verkocht. U moet minstens 1 stuks toevoegen voor dit product.
Waarschuwing: Laatste items in voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Merk | Terranova |
Inhoud | 50vc |
Knmp_code | 17257662 |
Fermented Black Garlic (FBG22) 300 mg
Wat is FBG22™?
FBG22™ is een extract van zwarte knoflook verkregen uit verse knoflook (Allium sativum L.) dat gedurende een bepaalde periode is gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur en vochtigheid.
FBG22™ onderscheidt zich boven alle andere ingrediënten van zwarte knoflook door:
» een drievoudige fermentatie bij milde temperatuur
» fermentatietijd tussen 80 en 90 dagen wat is uitzonderlijk
» juiste vochtigheid
» zeer hoog antioxidantgehalte
» extract met minimaal 10 mg/g SAC, een van de hoogste niveaus die door een natuurlijk proces worden bereikt!
FBG22™ is een goede bron van:
» Vitaminen en mineralen: calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, selenium, vitamine B6 & C en zink.
» Antioxidanten: verhoogd gehalte aan antioxidantcomponenten zoals de organozwavelverbindingen zoals SAC
» Polyfenolen en flavonoïden: verhoogd gehalte aan deze stoffen door fermentatieproces
Actieve stoffen
Organische zwavelverbindingen (in water oplosbaar)
» S-allyl-cysteïne (SAC)
» S-allylmercaptocysteïne (SAMC)
Van deze twee verbindingen is aangetoond dat ze de belangrijkste werkzame stoffen in zwarte knoflook zijn.
Organische zwavelverbindingen (in vet oplosbaar)
Diallylsulfide, triallylsulfide, diallyldisulfide, diallylpolysulfide, ajoene
Overige onderdelen
» Bioflavonoïden
» Selenium
» Aminozuren en ACE-remmende dipeptiden
» Andere stoffen zoals tetrahydro-beta-carbolinen, N-fructosylglutamaat, N-fructosylarginine, Nα (1-deoxy-D-fructos-1-yl)-L-arginine
Zwarte knoflook vertoont een verhoogde bioactiviteit en bevat veel meer dan twee keer de antioxidantcapaciteit in vergelijking met rauwe knoflook.
SAC, het hoofdonderdeel
Het verouderingsproces dat witte knoflook verandert in zwarte knoflook leidt tot:
» een afname van de verbinding allicine
» een toename van andere verbindingen zoals S-allylcysteïne (SAC) en S-allylmercaptocysteïne (SAMC).
SAC is:
» een krachtige antioxidant
» gemakkelijk absorbeerbaar
» minder toxisch dan andere verbindingen die doorgaans in knoflook worden aangetroffen
Veel van de voordelen van zwarte knoflook zijn gebaseerd op SAC, het belangrijkste bestanddeel van het verouderingsproces.
HET GROTE VOORDEEL VAN FERMENTATIE (1)
Biotransformatie van secundaire plantaardige stoffen naar hun bioactieve vorm door onze gepatenteerde melkzuurfermentatie!
Fermentatie is:
» een traditioneel door micro-organismen aangedreven kruidenvoorbehandelingsproces
» het nabootsen van darmflora-gemedieerde biotransformatie van kruidencomponenten
» het genereren van een verscheidenheid aan biologisch actieve macromoleculen zoals protease, amylase, cellulase en esterase door micro-organismen. Deze enzymen zijn de belangrijkste spelers in de chemische reactie(s) die betrokken zijn bij het medicinale fermentatieproces, aangezien ze de plantaardige ingrediënten ontleden en omzetten in nieuwe entiteiten.
Tijdens de fermentatie zetten microbiële enzymen slecht beschikbare kruidencomponenten om in gemakkelijker opneembare gezondheidsbevorderende metabolieten!
HET GROTE VOORDEEL VAN FERMENTATIE (2)
Innovatieve functioneel georiënteerde en microbiële fermentatie
» Metaboliseren en omzetten van actieve bestanddelen in functionele en bioactieve bestanddelen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden.
» Ervoor zorgen dat bepaalde bioactieve stoffen een maximaal niveau kunnen bereiken
» Veel microben kunnen actieve kruideningrediënten als substraten gebruiken om nieuwe verbindingen te produceren
» Kruidengeneesmiddelen kunnen worden geconcentreerd omdat micro-organismen tijdens hun groeifase niet-medicinale componenten kunnen consumeren, zoals eiwitten, suikers en andere stoffen.
» Eliminatie van antinutriëntencomponenten uit de kruiden die een grote invloed hebben op producteigenschappen zoals bioactiviteit en verteerbaarheid.
» Onderzoek wijst uit dat fermentatie bemiddelt bij het verbeteren van de farmacologische eigenschappen en therapeutische werkzaamheid van plantaardige producten tegen verschillende ziekten, zoals immuniteit en lichte ontsteking. Bovendien is aangetoond dat de natuurlijke fermentatie van melkzuurbacteriën het volgende verbetert:
> totaal gehalte aan polyfenolen en flavonoïden
Garlic/knoflook
- Antioxidant, ter bescherming tegen vrije radicalen*
- Goed voor de cholesterolspiegel*
- Goed voor het hart*
- Ondersteunt het immuunsysteem*
*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.
Samenstelling per dagdosering van 1 capsule: | |
Gefermenteerde zwarte knoflookbol [FBG22™]* – (Allium Sativum) | 200 mg |
Typische test: ≥2 mg S-allylcysteïne | |
Gemberwortelstok/wortel (Zingiber officinale) vers gevriesdroogd – biologisch | 100mg |
Vegetarische capsulehuls (hydroxypropylmethylcellulose) | |
*FBG22™ is een geregistreerd handelsmerk van Fermedics BV |
Ingredienten
Gefermenteerde zwarte knoflookbol [FBG22™]* – (Allium Sativum), Gemberwortelstok/wortel (Zingiber officinale) vers gevriesdroogd – biologisch
Gebruik
1 capsule dagelijks tijdens de maaltijd.
Indien sprake van anticoagulantia (bloedverdunnende) medicijnen of andere voorgeschreven medicijnen, raadpleeg dan een arts alvorens gebruik.
Distributeur
Holland Pharma
Bosberg 41
7271 LE Borculo
Dit product is een voedingssupplement.
Aanbevolen dosering niet overschrijden.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.
Nog geen commentaar